Nä nu fan räcker det Sverige!!!

Varje fredag- och lördag kväll möts jag av alkoholrelaterade inlägg på sociala medier. På gatorna möts jag av människor med påsar från systemet i sina händer. Morgonen efter får jag istället läsa inlägg som handlar om hur bakfulla personerna är och jag får se bilder på bakismaten de äter. Jag får läsa hur illa de mår eller hur mycket ångest de har.

Jag vill inte se allt detta. Jag vill inte veta hur mycket ni har spytt eller hur många öl ni drack igår. Jag vill inte veta hur mycket ni glömt från gårdagen. Jag har ett tips till er: Drick inte alkohol. Var nyktra. Välj minneslycka över minneslucka.

Min tanke med det här inlägget är inte att skapa näthat på något sätt, det får ni inte tro. Det finns så mycket hot, mobbning och hat på internet, se bara den här artikeln i Aftonbladet.  Det näthatet är absolut inget jag vill bidra med. Jag näthatar inte på er livsstil, jag vill väcka debatten om den alkoholnorm som finns i vårt samhälle. Det är problematiskt att nästan alla nattklubbar som finns kräver alkoholkonsumtion för att du ska ha roligt. Det är problematiskt att vår fritid och människors nöje går runt tack vare att människor ska hälla i sig ett gift som är beteendeförändrande.

Det är inte dig som person jag vill hoppa på, det är samhället. För nu fan räcker det Sverige. Hela vårt samhälle lutar sig mot alkoholkulturen. Med program som Paradise Hotel uppmanar vi ungdomar att dricka alkohol, och berusning normaliseras.

Jag har följt Paradise Hotel och inte ett enda avsnitt där ungdomarna inte dricker alkohol. Och Paradise Hotel är inte ensamt om detta, var och varannat tv-program visar alkohol och fylla. Jag har pratat en del om det här med Mårten och Andersson, och trots att de dricker alkohol ibland så delar de min åsikt. Det är dags att vakna Sverige, vi vill inte se ett samhälle präglat av näthat och fylla, vi vill ha kärlek och minneslycka. Nu fan räcker det!

/ SOBER

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.