Ett vitt Stockholm

Jösses hörni! Jag vaknade imorse till ett helt snötäckt Stockholm. Jag tittade ut genom fönstret och kände inte igen mig alls. Hela världen var vit!

Jag tog mig upp, drack mitt kaffe och ringde Mårten som jag inte pratat med på ett tag. Trots att klockan var nio väckte jag honom, han hade varit på nattklubb kvällen innan och var bakis som fan. Så går det när man dricker alkohol sa jag. Han blev arg först och sa att han är trött på att jag alltid pratar om alkohol och fylla. Han sa att jag måste acceptera att det dricks på klubbar och dansgolv,  och innan han klickade mig skrek han ”ja det kan leda till en minneslucka och det suger, men dagen efter vill man inte höra om någon jävla minneslycka så håll käften”.

Detta gjorde att min frukost inte blev så rolig. Jag åt iallafall ett par skinkmackor innan jag tog mig till jobbet (något som var lättare sagt än gjort, det var totalt snökaos). Väl på jobbet satt chefen och ringde ett samtal om snörasskydd. Tydligen hade en besökare fått ett snöras i huvudet under morgonen och hotade med att stämma oss. Inte den bästa förmiddagen alltså! Men under lunchen ringde Mårten och sa förlåt. Han hade mått jävligt dåligt när vi pratade på morgonen. Jag sa att det var lugnt och att jag ska försöka ligga lågt med mitt snack om alkoholfria nattklubbar och fyllans baksida, han sa att jag aldrig får sluta och det hela slutade med att vi skrattade åt morgonens samtal. Mårten är ändå en av mina äldsta polare, så att vi gnabbas sådär är inte ovanligt. Vi är som ett gammalt gift par 😉

Jag frågade om snön hade nått Göteborg, men där var det tydligen ösregn.

Nu är det kväll och jag sitter hemma i min soffa. Tänkte lira lite x-box och ta en öl innan jag går och lägger mig. Alkoholfri förstås! Jag vill inte ha någon minneslucka, jag håller mig till minneslycka. Haha, ha det!

/ SOBER

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.